Lockerkast - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
14 januari 2015 — 7 comments

Eindelijk is hij in huis, de stoere industriële lockerkast! Al langere tijd de wens, en dit nieuwe jaar nam ik me voor, dat er toch zo snel mogelijk een locker moest komen in onze woning. Liefst wit op pootjes, en ook graag met plankjes. Voor alle spullen. Ik ben blij!

lockerkast1

Toen wij hier zo’n 3 jaar geleden kwamen wonen hadden we eigenlijk nooit een kast in de woonkamer staan. Wel kastjes, tv kast, kastje van mn opa en oma (erfstukje) en de voorraadkast waar je naast eten ook veel andere zooi kwijt kunt. Eigenlijk ook nooit een kast nodig gehad. We hadden blijkbaar niet zoveel zooi ;)

Nu er een klein mannetje hier in huis rondhuppelt, werd het naar mijn idee wat rommeliger, en kwam het steeds vaker voor dat ik even niet zo goed wist waar ik alles nou moest laten. Zijn speelgoed deed ik al snel in fijne canvasmanden, maar ja, er komen ook boekjes bij kijken, en dan stond er onder een kastje weer een krantenmandje waar ik me eigenlijk aan irriteerde, iets grotere stukken speelgoed die ik ook maar in de kelderkast zette.. eigenlijk werd het me iets te ‘rommelig’ en onhandig allemaal.

De wens voor een kast begon steeds meer te kriebelen, maar ik ben nou eenmaal niet het type dat een standaard kast in haar huis wil hebben, gewoon zo’n houten variant van de meubelwinkel. Die overigens best mooi zijn, maar niet in mijn interieur. Ik hou er gewoon niet van. Can’t help it! De lockerkast zag ik veel voorbij komen op instagram, vaak koopjes van marktplaats. Maar dan is het vaak een kast met veel ‘hang’ mogelijkheden en 1 plankje. Niet helemaal praktisch vond ik, een locker die je gebruikt in de hal als kapstok is natuurlijk prima in deze combi, maar ik wil er 1 in de woonkamer. Dus heb ik plankjes nodig!

lockerkast3

En jawel, we vonden er 1. Helemaal spiksplinternieuw, in het wit, en met plankjes! We hebben deze kast uitgezocht bij alrecu.nl. Je kan zelf het aantal deuren kiezen, de kleur, zonder of met pootjes, en het aantal planken! Ideaal. Vorige week heb ik hem besteld, en maandag kwam hij binnen. Best snel, en thuisbezorgd. Helaas moest ik nog wel zelf de pootjes eronder schroeven (ze zeiden dat de kast compleet werd geleverd, en niet als bouwpakket) Oké bouwpakket was het niet, maar het is toch even jammer als hij niet kant en klaar staat en je toch nog even het gereedschap erbij moet pakken, en niet gelijk jezelf kan uitleven met het vullen en decoreren.

Maar hij staat nu! Toch in de kinderhoek, het pronkrek moest hiervoor plaats maken, en het is natuurlijk ook veel praktischer. Tafeltje van Javi ernaast, wat groter uitgevallen speelgoed en boekjes in de kast. Opgeruimd staat netjes. En toch wel fijn dat er even wat minder opbergmanden verspreid staat door de huiskamer. Rust!

Wat vind jij van een lockerkast? Zou jij zoiets mooi vinden in jou woning? En waar zou jij hem gebruiken of neerzetten? Ben wel benieuwd eigenlijk.. Laat het me weten!

*bedenk me nu dat ik vergeten ben een foto te maken van de kast met een open deur zodat de plankjes zichtbaar zijn. Die hebben jullie nog tegoed! ;)

lockerkast2

Styling & Fotografie – Studio Brenstijl

7 comments op “Lockerkast”


  Marieke

  mei 5, 2015

  Hoi Brenda,

  Ik ben ook op zoek naar een witte lockerkast, en deze is prachtig! Nu heb ik contact gehad met alrecu.nl en deze kast wordt blijkbaar standaard geleverd in het grijs en niet in het wit. Er kan wel een andere kast omgebouwd worden, maar dit is een stuk duurder. Ik ben even benieuwd of dat bij jou ook zo was.

  Hoor het graag!

  Dank en groet, Marieke


  Brenda - Studio Brenstijl

  mei 12, 2015

  Haay Marieke

  Wij hebben hem echt bij alrecu vandaan, keuze uit de kleuren, misschien heb je bij een andere kast gekeken? Ze hebben namelijk heel veel verschillende varianten, en niet bij elke locker was het mogelijk om wit te kiezen.
  Standaard is de kleur altijd grijs, maar je kunt dus zelf aangeven welke kleur je wilt. Wij hadden iig een kast waar we de voorkeur gaven aan extra planken. Je moet er een aardig zakcentje voor over hebben, maar dan heb je wel de kast naar jou wens! Wij zaten dan ook wel rond de 200 euro.

  Groetjes! En bedankt voor je reactie.


  Monique

  juni 3, 2015

  Hoi Marieke,

  Ziet er gaaf uit! Ook een mooie kleur muur zeg! Welke kleur is het?

  Groetjes Monique


  Brenda - Studio Brenstijl

  juni 3, 2015

  Marieke? Brenda is de naam haha. Verwarring met vorige reactie denk ik haha.

  Ik weet niet meer hoe de kleur heet, of het kleurnummer, heb deze muur namelijk ondertussen niet meer. haha
  Maar mengkleur van Praxis merk iig in mintgroen, net wat je mooi vind dus! ;)


  Vanessa

  oktober 8, 2015

  Helemaal top, ziet er super uit! Totale in love op zowel kast, muurkleur als alle accessoires! Waar heb je die grote letter Z vandaan?! Complimenten!


  Brenda - Studio Brenstijl

  oktober 10, 2015

  Se letter Z is vd karwei.Dankjewel!!


  Lieve

  februari 26, 2016

  Hoi Brenda,

  Ik wil ook al erg lang z’on mooie lockerkast voor al het speelgoed van onze 2,5jaar oude zoon.
  De reden dat ik de kast nog niet heb aangeschaft is dat ik bang ben dat de schappen in de kast te smal zijn voor bakken speelgoed. Ik zie manden/bakken met duplo, houten treinrails, Little P, houten blokken etc. voor me en vrees dat alles in kleine bakjes moet en dat het dan alsnog rommelig oogt. Wat is jouw ervaring? Kun je het speelgoed goed kwijt? Heb je al foto’s van de binnenkant? Ik ben zo benieuwd.

  Alvast bedankt, groeten Lieve


Leave a comment