Dertig Zes - Commode & Babykamer - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
6 maart 2016 — 4 comments

Ohh ik zat hier al een tijdje op te wachten en super fijn, hij is nu gearriveerd! Voordat ze in de lucht waren zat ik al te kijken op hun Instagram account, en wist het al helemaal, dit moet hem worden. Het ledikant was een leuk tweedehandsje die is opgeknapt, dus ik kon me meer uitleven, qua budget, in de rest van de babykamer, en ik wilde graag een open commode hebben vanwege de grootte van het kamertje. Een dicht bakbeest zag ik niet zitten, dus de ideale uitkomst was een trolley, op wielen, want dat maakt het nou net weer even anders. En Dertig Zes kon me dit bieden, ik ben er zo blij mee! Kijk en lees snel verder om meer te zien en te weten te komen.

_MG_6886

Deze commode/trolley komt van Dertig Zes, een leuk bedrijfje dat sinds kort is begonnen en de eigenaren zijn Dirk en Hilde. Ze maken diverse meubels van Fins vuren multiplex voor de KIDS! Commode’s, Kindermeubels voor de kinderhoek, Bedjes & Trolleys maar ook Maatwerk. Aangezien ik graag een ‘open commode’ wilde hebben, en ik al fan was bij de eerste blik naar de Trolley leek me dit de perfecte uitkomst voor in ons babykamertje.

Naast veel zwart wit, gebruik ik zelf ook veel houttinten, en de trolley zou hier perfect bijpassen. Zo gezegd zo gedaan, toen hun website net de lucht in werd geschoten heb ik direct gemaild of ze de trolley voor mij op commode maten wilde maken. En ja, dat wilde ze zeker graag voor me doen. Het heeft niet eens zo lang geduurd voordat hij klaar was, ik mailde ze eind januari, en nu net begin maart is hij in huis. Super toch!

_MG_6927

Untitled-1

De hoeken van de commode zijn mooi afgerond, dus geen last van scherpe randjes, en daarnaast maken die afgeronde hoeken hem ook qua uitstraling erg fijn! En natuurlijk is het voorzien van het logo van Dertig Zes, maakt hem stiekem ook wel weer even stoer!

_MG_6937

double5
Bedje is van Ikea – gevonden in de kringloopwinkel en zwart geschilderd. Lightbox in onze webshop, evenals de batmanmobiel.

Wat mensen veel vroegen was, of het niet te saai werd, dat zwart wit voor een babykamer. Ik hou van zwart wit, en overal in ons huis is alles standaard monochroom, met daaraan toegevoegd de houten elementen in accessoires. Omdat alles al deze tinten heeft, is het juist leuk om ook te spelen met printjes. Zo vind je veel prints in de kamer, waardoor het al spannender en speelser word. Tot nu toe zijn de reacties van andere veel belovend, maar als je van kleur houd, kan ik me ook wel voorstellen dat je het saai vind, en zeker voor een babykamer. Maar dat is uiteraard persoonlijk.

_MG_6929

De trolley is voorzien van wielen, maar alle wielen hebben een rem, dus hij zal zeker goed op zijn plek blijven staan. Ik had er ook voor kunnen kiezen om normale pootjes te nemen, maar ik vond juist de wielen wel een echte toevoeging, en net even anders dan anders, en geeft juist weer het industriële mee waar ik ook zo van houd. En natuurlijk maakt het de trolley de trolley, en dat moest wat mij betreft ook behouden blijven.

double3

Aan de wand boven de commode hangen Plus haken van HK living. Deze had ik al lange tijd in huis en kon ik overnemen via via. Het batmanhangertje vind ik geniaal, zonde om daar eigenlijk iets aan te hangen, ook al zijn de oortjes van het haakje nu even niet zichtbaar. De handmade banner Bearhug van ‘The Cherry on Top’ vind je ook bij ons in de webshop, met ook andere prints. De zwarte Noodoll knuffel kocht ik bij ‘Mevrouw Aardbei’. De mandjes zijn van Hema en Leenbakker.

double6

_MG_6982
Doorkijkje vanaf de gang de babykamer in.

Over het vloerkleedje heb ik eerder een blog geschreven. Ook staat er sinds kort een grote lange munitiekist onder het schuine gedeelte in het kamertje. Zo heb je toch nog wat meer opbergmogelijkheid, en het staat ook nog eens superstoer!

double2

Nu de commode er is, is het kamertje dus ook echt af! Ik ben er zo blij mee! Echt top werk geleverd door Dertig Zes. Op maat gemaakt, maten mochten ook in overleg, en voordat ze begonnen stuurde ze me een tekening toe met alle maten voordat ze ermee aan de slag gingen. Dit ging allemaal via de digitale snelweg, en werkte prima. Ze hebben we ook prima op de hoogte gehouden van de vorderingen en de kleine tegenslag dat de wielen vertraagd waren, maar al met al, de commode was supersnel klaar. Staaltje top maatwerk!

Er hoeft niets meer bij, want het is nu vol genoeg! Het is echt de perfecte aanvulling wat mij betreft. Detail, het verschoonkussen die is er nog niet, vandaar het schapenvachtje dat ik ooit kocht bij zeeman.

_MG_6972
het is nog even wachten op jou, maar je eerste portretjes pronkt al mooi! elke dag even kijken :)

_MG_6948

De ruimtes ertussen zijn ook perfect, en doordat dit een commode model is, is hij ook breder, dus ik zou zelfs 4 plusjes manden naast elkaar kwijt kunnen als ik zou willen. Wederom genoeg bergruimte. Maar ik houdt het liever wat ruimtelijker om het niet te vol te laten lijken. Het vult zichzelf uiteindelijk ook wel op ben ik bang. Juist door gebruik te maken van meerdere verschillende maten mandjes en transparante manden, maak je het ook weer wat spannender en luchtiger.

Het is echt een aanrader om voor een open commode te gaan in kleinere ruimtes. En als je voor iets spannenders wilt gaan dan een simpele open commode van ikea (waar ik voorheen ook echt serieus naar heb gekeken) dan zou ik gaan voor zo’n model van Dertig Zes. Net even spannender als je het mij vraagt. Al je opties kun je wel bespreken doordat ze maatwerk leveren. Natuurlijk hebben ze ook de dichte commode kasten, als je liever niet teveel zichtbaar wilt hebben en je niet druk wilt maken over styling ;)

double7
Behang is trouwens van Karwei – veel vraag naar gehad. De houten kralen slinger aan het ledikant is een wagenspanner van Deem Design, ook bij ons te vinden in de webshop!

double4
Ook handig, door de open ruimtes heb je ook de beschikking wat dingen op te hangen aan de trolley, leuke grote woondeco S-haken zijn daar ideaal voor!

Heb je nog vragen of dingen die je ziet, laat het weten in de comments! Ook vind ik het uiteraard leuk om te weten wat je van mijn Project Babykamer vind geworden.

Ben je enthousiast geworden over de Commode/Trolley, ga dan zeker even kijken op de website van Dertig Zes. Je kunt ze vrijblijvend een mail sturen met jou vragen, ze helpen je er graag bij!

Natuurlijk kun je de trolley ook bestellen voor in je woonkamer, deze heeft andere maten en is smaller dan ons model. Waarschijnlijk komt deze in ieder geval ook wel ergens in huis te staan als hij niet meer gebruikt word als commode!

_MG_6961

Styling & Fotografie – Studio Brenstijl
ism DERTIG ZES www.dertigzes.nl

4 comments op “Dertig Zes – Commode & Babykamer”  januari 24, 2017

  […] De commode bestelde ik bij DertigZes – ze hebben diverse handgemaakte producten vanuit eigen hand! Hier schreef ik al eerder een BLOG over. Kijk deze hier terug! […]


  Tamara Buwalda

  augustus 29, 2017

  Hoi, ik ben heel benieuwd naar de maten die jullie hebben van deze trolley! Wij willen deze ook als commode gaan gebruiken:)


  Fabienne

  juli 14, 2018

  Wat een superleuke babykamer! Waar is het ledikantje van?


  Brenda - Studio Brenstijl

  juli 17, 2018

  Dankjewel! Het ledikantje is gewoon van Ikea. Heb hem zwart geverfd.


Leave a comment