Stoere Wanddecoratie - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
7 oktober 2016 — 0 comments

Wow wat supertof dacht ik toen hij net uit de verpakking kwam. Totaal anders dan ik normaal in huis heb betreft fotoafdrukken. Superstoer en past helemaal in ons interieur, stoer en industrieel, helemaal gaaf!

Via social media zag ik een advertentie voorbij komen van Saal Digital, ze zochten mensen die het leuk vonden om een review te doen voor hun wanddecoraties van de fotoproducten. Nou dat past totaal bij me, dus ik gaf me op en werd uiteindelijk uitgekozen en ik mocht een product naar keuze kiezen met eigen fotoprint. Wat was ik hier blij mee! Ik ging direct aan de slag!

_mg_4292

Al langere tijd had ik iets in mn hoofd zitten. Een Ixxi vind ik te gek, maar ik wist niet of ik dat nu echt wilde met alle losse onderdeeltjes. Ze zien er super uit hoor, maar in praktisch opzicht was ik er nog niet uit. Toen dit voorbij kwam wist ik direct wat ik wilde, hetzelfde idee, maar dan net even anders. Bij het uitzoeken van de verschillende opties die er zijn betreft wanddecoraties van Saal Digital was ik er al snel uit. Het moest Alu-Dibond Butlerfinish worden. 3mm geborsteld aluminiumplaat, dit heeft een metallic look, en is heel geschikt voor zwart wit afbeeldingen, want uiteraard wilde ik zwart wit, maar wel met hier een daar wat kleur.

_mg_4312

Ik maakte de gehele afbeelding zelf in Photoshop. Het was even een werkje, uitzoeken, en waar zet je welke, en dan ook nog uitkomen op het juiste formaat 50x70cm. Er zijn vele opties mogelijk betreft de maat, en wat juist helemaal top is, is dat je ook individuele maten kunt nemen. Dan hoef je je niet persé aan de standaard maatwijzer te houden, ook fijn, en zo kun je nog eens afwijkende maten nemen. Alles is mogelijk bij Saal-Digital op dit gebied.

_mg_4274

_mg_4288

_mg_4295

Wat ook top is, met de keuze van de afbeeldingen heb ik een combinatie van foto’s van mijn spiegelreflex camera, maar ook foto’s van mijn telefoon. Je ziet er in kwaliteit echt niets van! Super scherpe afbeeldingen, zelfs één afbeelding waar Javi opstaat, die bij de graffiti muur, waarvan ik twijfelde, is top en gewoon scherp. Niets van te zien dat deze afbeelding juist net even te klein was.

Je blijft er ook continue naar kijken, elke keer is die weer anders door het metallic, met de combinatie van de val van het daglicht, echt een spannende wanddecoratie op top materiaal.

_mg_4297

_mg_4317

Aan de achterkant van de aluminium fotoplaat koos ik voor het aluminiumprofiel voor de bevestiging aan de muur. Ook hiervoor waren diverse opties, maar deze leek mij het beste en de stevigste optie. Het zit netjes in de het midden, dus je kunt je foto altijd goed ophangen. Je hebt een mooie zwevend effect, en hij hangt stevig. Ik raad deze optie toch het meeste aan als ik het moet vergelijk met de andere ophangsystemen, zeker voor grotere afdrukken.

Voor het uploaden van de afbeelding naar keuze, hoef je alleen maar de software te installeren op je pc, en het programma wijst zichzelf de weg. Keuze opties voor de wanddecoratie en daarna de keuze voor de afbeelding die je zelf goed kunt plaatsen. Je moet wel even geduld hebben voordat je hem in huis hebt, dit staat ook aangegeven op de website, en je kunt je gehele zending volgen. Het verwerkingsproces gaat heel snel, hij was zo gemaakt, maar wel in Duitsland, dus het maakt nog wel even een tochtje voordat het in Nederland aankomt. Als je zo nieuwsgierig naar het product was als ik, is het even goed geduld hebben ;) maar het word echt beloond, want je krijgt er iets prachtigs voor terug, waar je nog heel lang van mag genieten.

Nogmaals dank aan Saal Digital! Ik ben er helemaal blij mee! Een erg mooi product, en vele opties mogelijk, iets wat ik niet altijd overal tegenkom. Erg professioneel, en waar voor je geld.

Wat wel leuk is, bij elke bestelling krijg je van Saal Digital ter kennismaking 15 euro korting met code WB450KMA.
(deze code staat ook op de website zelf)

Wanddecoratie: Saal Digital
Fotografie: Studio Brenstijl

Leave a comment