5 Tips - Kidshoek in huis - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
10 oktober 2017 — 0 comments

Hoe maak je een leuke kidshoek in huis. Niet iedereen komt eruit en met kinderen in huis is het wonen net even anders dan een huishouden waar geen kinderen wonen. Je wilt er stiekem toch graag rekening mee houden dat je kids in huis hebt, maar eigenlijk is het wel zo leuk om de kinderhoek goed in je woonkamer te blenden. Niet iedereen vind het even belangrijk, maar als je het wel fijn vind om er iets leuks en gezelligs van te maken, zou ik zeker even verder lezen.

In samenwerking met Flinders.be ga ik de uitdaging aan om jouw 5 leuke tips te geven, en laat ik je zien hoe ik het bij mij thuis heb toegepast.

kidshoek

1. begin bij de basis.

Kies je kleurenpalet. Welke kleuren heeft jouw woonkamer? Trek dit door naar de kidshoek. Zo behoud je de rust in de woonkamer, maar voor je kinderen zal het wel herkenbaar zijn als je er echt hun hoekje van maakt.

Het is fijn om een echt ‘plekje’ te hebben voor je kinderen. Niet iedereen kiest een bureautje/zitplekje, maar ze vinden het wel leuk. Om torentjes op te bouwen, te tekenen, boekje lezen/kijken, of alleen maar om wat op neer te zetten. Het echte gebruik ligt natuurlijk aan je kids, en aan wat ze leuk vinden. Dat je aandacht schenkt aan hun eigen plekje vinden ze al fijn, en zeker als het in hun ‘formaat’ is. Een bureautje en stoeltje op hun niveau, net als papa en mama, maar dan op eigen hoogte. Een bureau/tafel hoeft niet altijd ‘standaard’ een bureau te zijn, ik heb namelijk ons bankje die bij de eettafel hoort als hun bureautje. Creatievelingen kunnen ook zelf een tafeltje op hoogte maken, of je zoekt iets moois uit in de winkel.

Liever iets anders? Ga dan voor een kastje op ‘hoogte’ waar het speelgoed in kan zodat je het niet hoeft te zien aan het einde van de dag. En leg er een leuk speelkleed bij, zodat het echt een herkenbaar speelplekje is.

kidshoek

kidshoek

2. stoelen.

Top voor bij het bureautje, zelfs als je niet voor een tafeltje gaat is het leuk voor je kind om een stoeltje te hebben. Met tv kijken vinden mijn kinderen het ook heel leuk om op hun eigen stoel te kunnen zitten. Het schoolstoeltje is een koopje geweest bij een basisschool, waarvan ik zelf de bovenkant wit heb geverfd. Het draadstoeltje is van Sebra via Flinders. Een stoel die je als volwassene ook wel zou willen hebben. Het is helemaal niet erg om verschillende stoelen te hebben, zolang het maar in je kleurenpatroon blijft.

Juist ook leuk om te variëren, want in je eigen interieur varieer je misschien ook wel met stoelen. En voor de kinderhoek is het alleen maar leuk en blijft het ‘speels’. Supertof dat er ook echte ‘designstoelen’ zijn voor de kinderen. Naast deze grijze van Sebra zijn er ook andere designklassiekers op klein formaat te verkrijgen. Hou je niet zo van design, dan is het juist leuk om voor de wat ‘retro’ schoolstoeltjes te gaan, ook die geven een leuke twist aan je interieur.

kidshoek

kidshoek

3. accessoires.

Accessoires voor de kinderen. Het kan! Niet denken dat het niet kan, en ga dan zeker niet altijd voor de echte ‘kinderaccessoires’. Zo gebruik ik namelijk de Vitra Toolbox ook eens anders. Het bakje is heel veelzijdig, dus waarom zou het niet handig zijn voor de kinderen. Boekjes erin, eventueel wat kleurtjes, de schaar en lijm, maar ze kunnen ook hun ‘kleine speelgoedjes’ er netjes in kwijt. En daarnaast ziet hij er ook nog eens gezellig uit en gebruiksvriendelijk voor kinderen.

Natuurlijk kun je ook ‘echte kids accessoires’ gebruiken. Via m’n eigen webshop vind je bijvoorbeeld de leuke bliksemslinger, en het skull-kussentje. Deze 2 zijn er ook in een andere variant namelijk een stoer konijn. Ook heel tof om een letterbord neer te zetten, ook die vind je bij mij als vierkante variant in diverse kleuren in de shop. Als je kids oud genoeg zijn, kunnen ze zelfs daar leuk mee, en met letters spelen.

Persoonlijk vind ik het zelf altijd leuk om het net even anders te doen, en aangezien ik 2 jongens heb ga ik vaak voor stoer en grof. Dit is natuurlijk per persoon anders, dus ga ik ook vooral voor jouw eigen stijl.

kidshoek

kidshoek

4.opbergers.

Opbergers zijn vooral heel erg handig in deze hoek. Het speelgoed moest toch ergens blijven, dus kies wat leuks! Naast de leuke Lego opbergblokken, die je in bijna elke kleur kunt krijgen. Kun je ook overal wel leuke manden vinden. De keuze aan jouw om voor echte ‘kindermanden’ te gaan, of juist voor de manden die jij zelf mooi vind. Ook hier geld weer, hou het rustig, dus kies de kleuren van je woonkamer.

Naast de legoblokken die de kinderen juist weer leuk vinden, heb ik rubber manden staan waar duplo inzit. Die manden zijn helemaal mijn ding, lekker stoer, maar ook zeker kindvriendelijk in gebruik, en ze maken geen herrie als die omvalt, behalve het geluid van de gestorte duplo dan ;) Dus waarom niet een mand kiezen die jij mooi vind, met de spullen voor je kids erin. Een combinatie van beide maken is ook leuk, een echte kindermand in combi met een mand naar jouw smaak.

Houten kisten zijn ook heel tof natuurlijk, genoeg opbergruimte voor speelgoed en ze kunnen er ook nog eens op gaan zitten. Een handige tip daarbij is om er eventueel wielen onder te zetten, zo worden ze extra speels en kan die verzet worden als er hard gespeeld word. Zorg er dan wel voor dat je wel wielen neemt die ook een rem hebben voordat hij echt door je hele huis heenrijdt. Houten kisten heb je in vele varianten, als je net even wat anders wilt in je huis is een oude legerkist heel tof, is het je kleur niet is hij te verven en naast een ‘kinderopberger’ kun je hem ook af en toe eens voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld als salontafel.

kidshoek

5.hip speelgoed

Hip speelgoed dat gezien mag worden! Niet per direct een styling tip, maar hey, als je iets mooi vind, wil je het graag zien. Dat geldt ook voor je kinderen, als die iets mooi vinden, willen ze het ook goed kunnen zien. Het is wellicht een investering, maar als je kids het leuk vinden is het helemaal niet vervelend om het zichtbaar in je huis te laten liggen.

Zo heeft Sebra ook een mooie lijn met vooral houten speelgoed met fijne kleuren. Ik vind speelgoed van hout altijd erg fijn, en duurzaam is het zeker. Als ouder mag je soms ook wel genieten van mooi speelgoed. Stiekem kan ik daar zelf wel van genieten, zeker als de kids het ook te gek vinden. Goeie compromis, leuk voor mama en voor de kinderen.

kidshoek

Sebra draadstoeltje & Vitratoolbox – Via flinders.be
Blisemslinger – Skullkussentje – vogel & kruisjesdeken via Studiobrenstijl

Heb je vragen over bepaalde accessoires. Stel ze hieronder in de comments of stuur me gerust een mailtje.

Styling & Fotografie – Studio Brenstijl
in samenwerking met Flinders.be

Leave a comment