IXXI - Kunst met Kids - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
23 oktober 2017 — 2 comments

Een IXXI aan de muur, ook ik moest er toch maar eens aan.

En hij hangt er dan nu, het idee had ik al even in mijn hoofd en het plaatje klopt helemaal. Ben er zo blij mee! Een echte aanwinst in ons interieur!

ixxi

Het idee was, een portret van de kinderen maar dan net even anders, als een 2 in 1. Het vergde wat geduld, wat je wilt toch 2 goede foto’s hebben om er dit geheel van te maken. Maar het is gelukt, Lano zn foto had ik al eventjes liggen, maar dan moet je Javi nog. Had hem even gevraagd of die op de foto wilde en toen hij dan eindelijk wilde, binnen 30 seconden wat foto’s gemaakt, want dan is zijn geduld op. Er zaten hele goede bij, en toen begon het passen en meten. De 2 foto’s samenvoegen om er 1 gezicht van te maken met 2 verschillende jongentjes.

Ook was het een kwestie van goed kijken en de lichtval. Omdat ik Lano zn foto al had, moest die van Javi met de lichtval net even anders. Omdat het uiteindelijk zwart wit werd heb je niet heel erg meer te maken met het ‘kleurverschil’ in de gezichtjes, maar toch moet je even nadenken zodat je toch een fijn geheel krijgt. En dan ook nog de gezichten om dezelfde grootte krijgen, maar daar zat ik niet ver vanaf, dus dat ging heel makkelijk. Toch even wat pas en meet werk, ook op de site van Ixxi waar je de foto moet uploaden, maar i did it!

ixxi

ixxi

Het technische gedeelte

Wat is een IXXI nou eigenlijk? Simpelweg, een afbeelding in stukjes, die je bevestigd met IXXI’s. I-tjes en X-jes waarmee je alle delen aan elkaar verbind.

Het formaat wat ik heb gekozen is 100x80cm geworden. Ook al meet je thuis dan even met een meetlat, in het echt is het toch even wat groter, zeker omdat het best wel een ‘groot gezicht’ is, maar dat vind ik juist supertof! Het is echt een statement zo boven de eettafel! Echt een soort kunst.

De ixxi in elkaar zetten deed ik ook voor het eerst, maar dat is echt super easy. In de doos liggen de stukjes al netjes op volgorde, dus een grote puzzel is het niet. In de bijgeleverde papieren staat goed verteld hoe je hem in elkaar zet, en met het hulpstukje is het heel snel geregeld. Het enige waar ik het langste over gedaan heb, is het ophangen aan de muur. Je wilt toch dat hij mooi recht hangt en op de goede hoogte, dat was wel even een gedoe hoor! Een hoop geduld, en ook kijken met je timmermansoog. Maar hij hangt TOP!

ixxi

ixxi

Onze muur is niet vlak, juist wat ribbelig, maar het is wel een gipsmuurtje. Ik gebruikte nu de bijleverde plakstrips van Tesa, en heb daarna de punaises die er nog eens bijzaten ingedrukt. Ging prima! Toch is het meest spannende moment wel als je de IXXI echt bevestigd, daarna zie je pas echt of die recht hangt. Maar daar mag je wel vanuit gaan na al het pas en meet werk wat je daarvoor hebt gedaan.

Tot zover heb ik al heel veel fijne en toffe reacties over onze IXXI mogen ontvangen. En wij zijn er ook superblij mee! Echt een opvallend portret van onze twee kids op een manier die anders is dan anders.

Foto’s en meer

Ben jij al bekend met IXXI? Tot mijn verbazing kreeg ik ook veel reacties als, waar heb je dit laten maken. Terwijl ik juist dacht dat veel mensen dit losse stukjes idee wel herkennen. Stiekem wel grappig om zo te weten te komen dat het niet zo bekend is als ik zelf dacht. Het duurde ook even voordat hier een Ixxi in huis verscheen, maar bekend met dit bedrijf was ik wel.

Naast dat je eigen foto’s kunt gebruiken voor jouw IXXI, kun je ook kiezen uit 1 van hen vele eigen afbeeldingen. Daar zitten ook heel veel super toffe soorten tussen. Bekijk dus even de website, en maak de IXXI van jouw keuze!

Fotografie & Styling – Studio Brenstijl
in samenwerking met IXXI

2 comments op “IXXI – Kunst met Kids”


  Anke

  december 25, 2017

  Haai! Wat een fijn idee voor een ixxi! Al heb ik nog maar een eerste zoontje op weg. Ik vroeg me af waar je die mooie grijze kinderstoel hebt gevonden? Dank je! xo. Anke


  Brenda - Studio Brenstijl

  december 25, 2017

  De grijze stoel is van sebra. En via flinders. Staat ook nog een aparte blog van online


Leave a comment