Nieuwe raambekleding - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
19 februari 2018 — 0 comments

Eindelijk na lang dromen hebben we het!

Al zolang in m’n koppie, en nu echt even doorgezet. Sinds we in dit huis wonen hebben we altijd hetzelfde gehad betreft de raambekleding. Namelijk paneelgordijnen van Ikea. In het begin hadden we een lichtbruine variant. En kort daarna gingen we over naar witte paneelgordijnen.

raambekleding

muurtje maken

Het voordeel van de paneelgordijnen was, je kon de boel makkelijk afsluiten en een soort ‘muur’ creëren. Ook lekker licht in huis, en geen inkijk. Hij stond bij ons altijd het in het midden op een grote kier, dus enig zicht naar binnen was er wel, maar over het algemeen goed afgesloten. Ook de verwarming kon je er mooi mee verdoezelen.

Maar nu na 6 a 7 jaar, was ik toch echt toe aan totaal iets anders. De vervanging van onze vensterbank, wat ook al echt jaren nodig was, was kort geleden al een feit. Dat maakte het raam al strakker, maar nu moest ik toch ook echt even doorgaan met mijn raam-morfose.

raambekleding

nog meer styling

Houten shutters/jaloezïeen/lamellen/luxaflex, hoe je ze noemen wilt, was de bedoeling. Zoals ik al eerder in de wishlist blog aangaf dat ik deze wilde, maar dan met zwarte band, besloot ik voor de rust toch maar voor wit te gaan. Ik heb immers genoeg zwarte accessoires in huis, en die knallen er zo voor het raam ook leuk uit!

De lamp had ik al helemaal daar in gedachten wat de styling betreft. Hij staat er zo leuk, en nu kan ik ook voor het eerst me gaan focussen om de binnenkant van vensterbank in te richten, ipv een ‘etalage raam’. Want stiekem was dat het wel een beetje geworden, van buiten alles kunnen zien, maar van binnen niet. Omgekeerde wereld dus. En voor mij, weer een nieuw styling project erbij ;)

streepjes

Ook de achterkant van het huis heeft dezelfde nieuwe raambekleding gekregen. Hier hing een simpel rolgordijntje, van hetzelfde materiaal als de paneelgordijnen. Maarja, als je het doet, doe je het goed, dus neem je direct ook de achterzijde van het huis mee.

De voorkant is al totaal anders wat de look betreft, maar dat geldt nu dus ook voor achter. Superstoer! Het heeft iets kils, en industrieel effect, maar ik hou ervan. En als het licht flink naar binnen schijnt, krijg je zo’n leuk streepjes effect op de muren. Ook totaal anders.

voordelen

En nog een voordeel. We werden met heel zonnig weer, vaak verblind als je op de bank zat. Liefst zette ik mn zonnebril op. Leuk hoor zo’n licht huis, maar het was niet altijd prettig op de bank zitten. Dat is nu wel anders. Ik kan ze nu lekker zo instellen als ik wil. Is het bewolkt staan ze meer open, is het knal zonnig, kan ik ze meer dichtzetten, en zonder zonnebril genieten van een lichte woonkamer. Wat fijn! Javi vond het ook helemaal top, kon die weer normaal zonder zon op het beeld tv kijken. haha.

Omdat ik toch ook al lekker bezig was, heb ik direct het huis maar omgegooid. Kast op een andere plek, de bank even ietsje anders. Verslaafd aan het lange effect van de bank, dus dat blijft wel. Maar even zo de kast hier, vind ik top! het breekt zo lekker. Totaal nieuwe look, helemaal fijn vind ik het.

waarvandaan

De jaloezieën heb ik bij Kwantum gekocht. Na goede berichten hier over te hebben gehoord, het omdat ze zo lekker wit zijn, besloot ik deze aan te schaffen. Deze zijn 1.20 breed. En heb aan de voorkant 2 van deze hebben, en achter 1. Makkelijk overal dezelfde maat, maar ik moest er wel 2 winkels voor af. *ze zijn blijkbaar erg in trek. Ze zijn niet van hout, maar het lijkt wel net! Materiaal van deze is kunstof. Shutter Riva heet die.

Prijs is ook fijn 68 euro per shutter. Dat hangt natuurlijk wel af van de maat. De lengte is trouwens 1.75. Hier zijn ze net iets te kort, maar ik vind het verder niet echt storend.

Hoe vind je de sfeer? Fijn of nein? Ik ben er in ieder geval helemaal gelukkig mee, en het past echt heel tof in ons huis. Wat de akoestiek betreft, is het niet heel dempend, maar dat vullen we dan maar aan met fijne plaids en een tof vloerkleed, die je binnenkort voorbij gaat zien komen. ;)

Dit is geen samenwerking.
Styling en Fotografie – Studio Brenstijl

Leave a comment