Duurzaamheid en consuminderen. - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
1 maart 2018 — 0 comments

Duurzaamheid en consuminderen.Iets waar een volger deze week mee kwam.

Stiekem ging ik er wel even over nadenken. Is het een hype, of echt een ding waar iedereen rekening mee zou moeten houden, of in ieder geval eens over zou moeten nadenken?

Als interieurliefhebber vind ik het heerlijk om zo nu en dan iets nieuws in huis te halen. Of het nu een samenwerking is, of een eigen aankoop, leuk vind ik het altijd. Ik ben gek op verandering in huis, om zo weer opnieuw te kunnen stylen. Nu weet ik zelf ook wel dat echt niet de hele wereld net zo gek is als mij, en elke week of maand hun huis wil omgooien, door opnieuw te stylen met kleine accessoires, of te schuiven met meubelen, of zelf nieuwe ‘klein’ meubels in huis toe te voegen.

Maar hou ik zelf soms weleens rekening met de duurzaamheid en het consuminderen? Ik heb denk ik zo mijn periodes.. Momenteel zit ik wel echt in de fase. Niet teveel spullen in huis, althans niet in het zicht, dit verdwijnt dan uiteindelijk naar zolder, waarbij ik het probeer te verkopen aan iemand die er gelukkig van word, of ik breng het naar de kringloopwinkel. In ieder geval wil ik er wel voor zorgen dat bruikbare spullen goed terechtkomen.

duurzaam

Sommige woonaccessoires in mijn huis zijn van gerecycled materiaal. Denk aan de Lamp van &tradition en de vaas van Serax. Beide van papier/karton gemaakt. Op zich best duurzaam. En ik vind het zelf ook tof om dit soort items in huis te hebben. Ook kringloopgelukjes vind ik heerlijk. Zo doe ik op mijn manier daar dan weer aan mee.

discussiegevoelig

Consuminderen zit er bij de meeste mensen denk ik niet erg in… Ergens vind ik dit wel een beetje een hype. Begrijp me niet verkeerd, het zou heus goed zijn, je hoeft echt niet alles te hebben wat je ziet, maar dat is vaak toch nog wel een dingetje. Het koopgedrag loopt ergens toch wel op. Lange leve de afterpay en leningen die je kan afsluiten. Lening afsluiten lijkt mij opzich niet zo’n strak plan.. Ben er zelf niet echt fan van. Spaar dan voor iets wat je graag wilt, als in dure design aankoop, meubelen en dat soort spullen, en sluit geen lening af voor dat soort zaken, ik vind het een soort van je zelf in gevaar brengen. Iets kopen wat je niet kan betalen. *goed daar kan je een hele discussie over voeren.

En wat ik doe met samenwerkingen is bloggen over woonitems die ik te gek vind, en daarmee probeer ik dus mijn volgers aan te sporen om ook zo’n aankoop te doen. Je maakt simpelweg reclame voor een bedrijf een een product. Dat helpt het consuminderen dan weer niet.

Maar ik hoop ook vooral met mijn blogs, leuke inspiratie mee te geven. En in mijn blog reviews ben ik wel altijd eerlijk over wat ik van een product vind. Vaak ‘lijkt het’ altijd positief, maar er zijn echt wel dingen die ik zie bij bepaalde spullen en waar ik toch even mijn kritische mening over geef.

het is nogal wat

Duurzaamheid, ik vind het belangrijk, en ook leuk. Consuminderen dat is gewoon lastig. Ook al probeer ik het wel. Niet altijd direct iets willen aanschaffen, maar eerst even nadenken, heb ik het nodig, blijft dit lang bij me, of ben ik dit toch weer snel zat? Zo kom je ook gelijk weer uit bij het duurzaamheid verhaal.

Wat vind jij? Belangrijk om met z’n allen aan proberen mee te doen? Of is dit echt weer zo’n hype die over een tijdje weer wegebt.

Leave a comment