Let's go round! - Ronde eettafel - Meubelpartner - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
31 juli 2018 — 0 comments

Mijn wishlist gaf het begin van het jaar al aan. Ik wilde zo graag een ronde eettafel. Vanwege de kleine ruimte in de keuken waar de rechthoekige steigerhouten eettafel van 1.40 stond, was het beter om het speelser te gaan aanpakken. Nu moest ik nog wel even iemand thuis overtuigen, want de man des huizes wilde dus echt niet rond hebben.

ronde eettafel

Toen we eens in Rotterdam waren in de HAY Store stond daar ook een toffe ronde eettafel met een wit blad en houten pouten met de afmeting van 1.20. Toen vond hij het misschien toch wel leuk, maar helemaal overtuigd was hij niet. Je komt er ook eigenlijk pas echt achter of het wat is, als het eenmaal in je huis staat. Dus moet je de ‘gok’ toch maar nemen vond ik, want ik ben niet bang om een interieur uitdaging aan te gaan. En na een kleine zoektocht en wat tips vond ik hem.

Liefde voor rond

Zo vond ik onze nieuwe te gekke eettafel bij Meubelpartner. Een wit blad, met massief essenhouten onderstel. De combinatie van wit met hout vind ik heel fijn, word het niet zo steriel en koel, omdat er hout aan toegevoegd is. Ook leuk, het blad loopt aan de buitenzijden wat naar binnen, een fijne afwerking van het tafelblad. Een mooie slanke en fijne ronde eettafel, die oogt als mooi design, waar ik heel blij van word.

ronde eettafel

De ronde eettafel Irena is voor ons ruim genoeg. 4 tot 5 personen kunnen aanschuiven. Een zesde zou zelf ook kunnen. Hij heeft een diameter van 1.20 m, maar is heel fijn en ruim. Iets wat ik toch nog wel even spannend vond qua omvang. Ik was stiekem bang dat het best klein zou zijn, maar het is echt top. En groter zou de ruimte waar die staat ook niet kunnen hebben. De toffe kruk die ik voor mijn verjaardag kreeg komt nu ook helemaal tot zijn recht aan de tafel. De nieuwe zitplek voor Javi.

ronde eettafel

spannend kleurtje met kids

Een wit tafelblad best spannend met kleine kinderen. Dat vond ik ook wel, maar ik ga er gewoon voor. Tekenen gebeurt nu lekker aan het kleine schooltafeltje, en mochten er vriendjes komen tekenen gooi ik er gewoon een tafelkleed overheen. Met het eten heb ik toffe wolken placemats voor de kids.

Javi weet de ‘nieuwe’ tafelregels nu, en dat gaat zo prima. Hij vind het ook goed zo, want hij heeft zijn eigen tafel, en hij heeft zijn nieuwe eigen stoeltje bij de tafel. Iedereen blij, en Lano die went er ook vanzelf wel aan, ook al keek hij wel even vreemd toen zijn plek ineens wat anders oogde dan voorheen. Na 2 happen eten aan de nieuwe tafel, vond hij het ook prima. En verder, we zien dus wel hoe het loopt, ik ben er zuinig op, en dat leer ik hun ook op die manier. Bij ons thuis gaat alles eigenlijk prima qua interieur dingen.

ronde eettafel

ronde eettafel

Nieuwigheid

Ja zo’n ronde tafel is ook even wennen, als je al die jaren hier een rechthoekige tafel hebt gehad, en daar staat dan ineens een ronde speelse variant! Qua styling is dat ook even anders. Het is ook even denken van hoe en welke plek zet ik nu de stoelen het beste neer. Nu zit ik ook wel vast aan de kinderstoel, dus die heeft ook nu nog een vaste plek. Voor de foto’s heb ik deze wel even weggelaten, want stiekem vind ik het zonder die stoel wel mooier.

Onze witte replica stoelen staat er sowieso ook weer heel mooi bij. De combinatie met een zwarte stoel vind ik ook echt een must. De draadkruk vind ik dus heel tof hierbij staan, en voor nu dan ook een zwarte kruk. Makkelijk en speels, dus ook top. Een ander soort toffe zwarte stoel zou ik ook fijn vinden, maar dat is een toekomst dingetje. Ik ben al heel erg blij met dit resultaat. De zwarte lamp boven de eettafel staat er ook super bij, en ik word heel gelukkig van deze stijl.

ronde eettafel

ronde eettafel

De styling op tafel is ook even vreemd en wennen. Nu moet ik alles in het midden zetten. Normaal stond dat nog weleens aan het einde van de tafel, bij de muur. Dus een toffe blikvanger is welkom. Deze toffe vaas die ik via Instagram scoorde past hier echt heel fijn. Een schaaltje ernaast, nog een vaasje. Ik hou het simpel, maar ik vind het fijn. Ik kan hier lekker mee experimenteren, en dat is heel leuk.

Voordel(en)/(ig)!

Wat ik nu al merk met rond tafelen. De spullen worden er minder snel op gegooid. Die massieve steigerhouten tafel die we hadden, was altijd makkelijk op iets op te gooien, beschadigingen maakte toch niet uit, dat hoorde erbij. Nu gebeurt dat niet meer. Tot vreugde van mij, want ik heb een hekel aan rommeltjes op tafel. Nu alleen nog een oplossing vinden voor die rommeltjes die nu ergens anders worden gedropt.. maar hey, de tafel blijft vrij!

Nog leuker, ik kan meerdere kanten op met deze tafel. Wil ik mijn hele woonkamer echt eens omgooien, dan kan ik hem ook een hoekje verder zetten, en eten we op een andere plek. Heerlijk dat speelse wonen. En de oude eettafel ?? We hebben nu dus eindelijk een buitentafel, kunnen we eindelijk eens buiten eten met dit lekkere weer in onze vernieuwde achtertuin..

ronde eettafel

Styling & Fotografie – Studio Brenstijl
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Meubelpartner.nl.

Leave a comment