Minimaliseren - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
7 september 2018 — 0 comments

Minimaliseren, misschien is het nu ook wel een beetje een ’trend’ op Interieur gebied. De een doet het, de ander niet. Je moet uiteindelijk doen waar jij blij van word in je eigen huis. Nu ben ik zelf de laatste tijd wel bezig met Minimaliseren.

minimaliseren

Eigenlijk was ik al een langere tijd bezig met ‘opruimen’ in huis. Al die spullen op zolder, die zich maar opstapelen. Ik was dat al een tijdje zat, dus ik ging opruimen. Veel weggedaan, als in naar de Kringloop’ want de meeste spullen waren nou ook weer niet zo van dat kan in de container. Op naar een tweede leven. Ook heb ik veel spullen wel verkocht. Je maakt er toch iemand anders blij mee, voor een leuke prijs, en je weet dat het goed terecht komt. Plus je kunt er zelf weer voor sparen om iets anders aan te schaffen, wat een stuk is wat tijdloos is in huis.

Dan liever net even wat meer uitgeven aan iets, en minder in huis hebben.

Dat vind ik wel prettig, ik hou al niet van ‘rommel’ om me heen, en nu vind ik het ook gewoon fijn om wat minder kleine spulletjes in huis te hebben, die het eigenlijk net naar mijn zin wat te druk maken. Ben echt de laatste tijd veel selectiever gaan kijken naar wat ik wil houden en wat ik echt weg wil doen, of naar de kringloop, of kan verkopen. Eigenlijk ga ik elk plekje wel af, van kledingkast tot accessoires, zowel bij mijn eigen kast, als bij die van de kinderen.

minimaliseren

Ik merk ook wel, nu het wat rustiger word in huis qua accessoires, vind ik die sfeer ook wel heel fijn! Ook wil ik het wat minder hard, ik hou van zwart, dus dat blijf je toch wel zien, maar veel lichte stuks, en bruingetinte kleuren vind ik ook heel fijn! Zo scoorde ik een tijdje geleden bij de karwei nog een te gek plaid in de kleur ‘roestbruin’. Een hele fijne aardetint, die heel wat warmte geeft, en in combinatie met hout echt prachtig is.

Het is niet dat ik echt niets meer qua accessoires in huis wil hebben.

Wat het geeft ook sfeer,als ik dat niet zo doen, zou ik het toch missen en zou het me te kil worden. Het is voor mij echt een kwestie van keuzes maken in de accessoires, welke wel, welke niet, welke houd ik welke doe ik toch maar weg, want ik zet het toch al tijden niet meer neer..

Ook bij de bank was ik vandaag op zoek naar meer rust, dus haalde ik nu maar eens het grote plaid weg (wat overigens ook giga stoffig was, dus een schoonmaakbeurt kan die ook wel gebruiken). Een poosje geleden kocht ik een klein rechthoekig jute kleedje, wat bedoeld was voor bij de bank, maar ik heb het in de zomerperiode nog even in de keuken gebruikt. Wat ook heel fijn stond. Maar nu dus bij de bank geplaatst, en oh wat fijn vind ik deze uitstraling. Ik ben bang dat er nu een grote voor in de plaats moet gaan komen.

minimaliseren

Minimaliseren.. Ik vind het fijn.

Het ruimt lekker op, het geeft rust in je hoofd, en in mijn interieur vind ik het heel fijn.
Zou het wat voor jou zijn om langzaamaan eens te gaan opruimen? Een plan had ik niet, ik ben gewoon begonnen en kom regelmatig nog terug op plekken waar ik al spullen had uitgezocht. En daarbij vraag ik mezelf steeds af, miste ik dit? wist ik dat ik dit nog had? wil ik dit nog gebruiken? of wil ik dit nog aandoen? word ik hier nog echt blij van? Bij alles nee als antwoord. Doe ik het weg. En als ik dingen kan verkopen, kan ik alleen maar denken, ik doe dit nu weg, ook al vind ik het ergens ‘jammer’ of ‘zonde’, maar ik weet dat ik er ook weer iets anders voor kan aanschaffen waar ik nu wel blij van word. Maar dan wel nieuw met mate, zodat het wel rustig blijft in huize Brenstijl ;)

Fotografie & Styling Studio Brenstijl

Deze blog is geen samenwerking met een bedrijf. Mocht je toch vragen hebben over producten, je mag het altijd vragen in de reacties.

Leave a comment