Ypperlig Wandrek - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
30 december 2017 — 0 comments

Het laatste bezoek aan Ikea in 2017.

Net nog in het oude jaar, ging ik naar Ikea om dit leuke en simpele wandrekje te scoren van de Ypperlig Collectie. De samenwerking van Ikea en HAY. Van deze collectie had ik al meerdere items gescoord, waaronder kandelaars en een kussenhoes. En dan toch dit rekje een soort van over het hoofd zien.

ypperlig

Get Instaspired

Via Instagram werd ik wederom geïnspireerd om dit wandrek van Ypperlig dan toch aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want hij is maar 14,95. Een leuke prijs voor zoiets gezelligs aan de muur. Het bestaat simpelweg uit wat aan elkaar gemaakte latjes die voorzien zijn van een geregen elastische band, dat dient als ‘vasthoudertje’.

De verschillende afmetingen van de vakken maken hem lekker speels. Hij is ook helemaal niet diep. Je moet het eigenlijk zien als een schilderij aan je muur, dat je steeds zelf opnieuw kunt invullen. Je kunt dus elke keer lekker los met je styling. Dit Ypperlig item is een meter lang en 54cm breed.

ypperlig

De kids hadden met kerst beide een houten ster gekregen, dus die heb ik er nog even lekker bijgezet. Sterren kunnen stiekem het hele jaar wel, maar voor nu geeft het een goede sfeer aan de tijd van het jaar. Ook zette ik het wandbord met de tekst ‘Wild Thing’ erbij. Aan de plek op de muur waar hij hing, was ik hem inmiddels al weer zat. Hier vind ik hem nu veel beter tot zijn recht komen. Borden horen nou eenmaal ook in het gebied van de keuken, de plek waar dit rek zich zo goed als bevind.

aan de muur

Aan de achterkant van het rek zitten aan beide kanten twee gaten voor hem aan op te hangen. Schroeven zijn niet meegeleverd. & Ook prettig om te weten. dit rek koop je dus gewoon kant en klaar. Voor Ikea begrippen is dit ook weleens fijn ;)

ypperlig

Omdat onze buitenmuur nogal ‘hard’ is.. ‘m’n vader heeft geen leuke ervaringen met onze buitenmuren’. Zijn er nu geen gaten geboord om dit ypperlig rek op te hangen. Voorheen hing hier al jaren een grote ronde spiegel. Soms best handig om naar de kids te gluren, maar ook wel fijn om het nu eens anders te hebben. Een grote schroef zat al vanaf het begin dat we hier kwamen wonen in deze muur, dus doet nu stiekem ook dienst om dit rek aan de muur te houden. Ook heb ik aan beide kanten Tesa Powerstrips geplakt, waarmee hij dus nu aan de muur bevestigd zit. Dit in combi met de schroef bovenin in het midden, werkt prima!

stylen

De voeten foto op hout blijft hier ook favoriet, dus heb ik wederom hierin gestyled. Misschien heb je hem wel vaker voorbij zien komen in een ander wandrek, waar hij heel lang heeft gestaan. Hij verveeld me niet, dus mag lekker blijven! Wat kaarten erbij met een clip en wederom een spiegel, voor het spiegel idee wat te behouden. En ronde vormen in combi met rechte lijnen blijft het altijd lekker doen.

Het kleuren pallet hou ik rustig, net als de rest van ons huis, eigen in dezelfde kleurtinten. Zo’n wandrek is leuk, maar het kan ook vaak te druk worden. En ik ben de laatste tijd nogal van de ‘less is more’. Maar ik wil wel wat #durf erin gooien. Dus wil ik ook de #durf hebben om mezelf te blijven uitdagen met leuke styling. Dit rek zal daar vast deel van gaan uitmaken.

De collectie met dit wandrek was er al even, zoals ik in het begin al zei, maar ik ‘ontdekte’ hem nu eigenlijk pas net even meer dan voorheen. Heb jij deze leukerd ook in huis? En hoe heb jij hem gestyled?

Dit is geen samenwerking met Ikea.

Styling & Fotografie – Studio Brenstijl

Leave a comment