Kleine kinderkamer metamorfose - van baby naar peuterkamer - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
1 februari 2019 — 0 comments

Van baby naar peuterkamer.

Een uitdaging met een heel klein kamertje.

Maar het is gelukt, en super blij met het resultaat. Als je benieuwd bent naar handige tips voor kleine kinderkamers te stylen, zeker even verder lezen.

peuterkamer

Als babykamer heb je te maken met een klein bedje, sommige mensen gebruiken eerst een wieg en daarna een ledikant. Wij hebben direct een ledikant neergezet in deze kamer. Makkelijk, want daar is altijd ruimte voor in een kleine kamer zoals deze. Een commode is ook nog wel te doen, maar ik hield het toen wel luchtig, want een commode is toch ook wel een breed ding, dus koos ik toen voor een open commode.

Verander kriebels

Nu moest alles anders worden, mijn mannetje is allang geen baby meer, maar een echte peuter. Het kriebelde bij mij al een tijdje om die peuterkamer te gaan doorzetten. Ook al was het misschien nog niet helemaal ‘nodig’. Stiekem ben ik gaan speuren op het internet. En ineens kwam ik dit leuke bedje tegen op de website van Petit Amelie. Fijne prijs, mooi design, stoere kleur. Te gek! Ik zag hem al helemaal staan op Lano zijn kamer. En wederom weer een luchtig design!

Zoveel leuks ook daar echt heel veel keuze! ‘Petite Amélie kinderkamers’ bieden een hoop mooie spullen, om er een te gekke kinderkamer van te maken. Voor ieder huis en stijl, is met genoeg mogelijkheden.

peuterkamer

Waarom ik nu koos voor dit kinderbed en niet voor een normaal eenpersoonsbed… Lano is nog maar 2 jaar, in april word hij 3, dus het is echt nog wel een klein mannetje. Hij zou letterlijk ‘verzuipen’ in een ‘grote mensenbed’. En deze tussenstap vond ik ook fijner betreft de ruimte van de kamer. Daarnaast hadden mijn kriebels om te veranderen, blijkbaar ook een voorgevoel, dat hij hier ook wel aan toe was. Want wat was hij gelukkig toen hij zijn nieuwe bed in zijn kamer zag staan. Verbaasd en heel blij! Direct ging hij erin voor zijn middagslaapje en heeft gigantisch goed geslapen. Ook de nachten die erop volgde gingen direct perfect! Ook niet geheel onbelangrijk, want misschien was hij er nog wel helemaal niet aan toe.

Alle ideeën op een rijtje

Voordat ik begon met het inrichten van baby naar peuterkamer, en de bed keuze was gemaakt, ben ik een moodboard gaan maken. Ik wilde ook wat meer ‘kleur’ in zijn kamer. Wel aardetinten, want dat blijft toch een rustige basis, en vind ik een fijn pallet. Bruin is het nieuwe zwart, dus meer die hoek op gaan leek me wel wat. Het idee om een muur te verven eventueel. Maar dat is nog niet helemaal gebeurt, omdat het net even anders uitpakte. Maar toch altijd handig om een idee te hebben waarop je kunt bouwen.

peuterkamer

Het ‘peuterbed colombe’ arriveerde al snel, en de styling kon beginnen. Daarbij superfijn een top matras voor in het bedje en een te gekke Marokkaanse deken. Super stevige grove stof, met leuke pompom’s. Onwijs leuk accessoire, en fijn om te hebben en gebruiken. Het bedje zelf was super makkelijk om in elkaar te zetten, daar heb je niet meerdere personen voor nodig, want het is mij alleen prima afgegaan.

peuterkamer

peuterkamer

De commode stond er nog, maar in het gebruik was het meer voor de opslag van de spulletjes. Het is echt geschikt voor een baby, en met die lange stelten van Lano was het niet perse meer een handig ding. En doordat het al snel schuin afloopt door het dak, zat zijn hoofd vaak in de weg als hij ging staan. *pok. Nog meer kriebels voor mij.

En daar plopte ineens de kast voorbij die ik bij Kwantum had gezien, en in de sale was. Een zwarte stoere locker achtige kast. Niet te hoog, en helemaal niet breed, maar genoeg opbergruimte. Superfijn en maakt het helemaal af.

peuterkamer

Klein maar fijn

Voorheen had hij geen kast, want door een inkeping in de muur, hadden we door middel van plankjes en mandjes een kast gemaakt. Plus een klein kledingrekje erin verwerkt, waar zijn kleertjes aanhingen. Die heb ik weggehaald, en in de inkeping paste weer precies het schoolbureautje. Hoe bedoel je ruimte besparend en functioneel! De kleding, in zijn nieuwe stoere kast, en een leuk plekje voor hem om te spelen.

Voor kleine kamers is het altijd handig om niet teveel spullen erin te zetten. De meeste functionele moeten erin een bed en een kast, en kleed het aan met wat leuke accessoires, die wellicht ook handig zijn als opbergmogelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan de leuke kratjes die in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Ik heb een zwarte en bruine gekozen.

peuterkamer

Daarbij, kijk en gebruik de ruimte die je hebt ook goed. Door het schuine dak in de kamer bij ons, verlies je een hoop ruimte, maar in die ruimte staat wel weer wat opbergmogelijkheid. Wij hebben een grote houten legerkist, waar we dingen bewaren als opslag en spullen die we niet zo vaak nodig hebben. Door iets leuks en functioneel te kiezen, heb je win win, het ziet er leuk uit, en toch heeft het een handige functie.

peuterkamer

We hadden ook voor een peuterbedje kunnen kiezen waar je een opberg-lade onder kunt plaatsen. Maar aangezien ik het ook luchtig wil houden, heb ik dat niet gedaan. Maar mocht je dat zelf wel fijner vinden en een kleine kamer hebben, dan kun je natuurlijk voor die optie gaan. Ik zou dat zelf liever weer anders oplossen door alternatieve opbergers voor onder het bed te kiezen mocht dat nodig zijn.

Styling & Fotografie – Studio Brenstijl
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Petit Amelie.

Leave a comment