Van 'kale' muur naar print - KEK Amsterdam - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
23 juli 2019 — 0 comments

Jaren lang heb ik in de woonkamer gewoon ‘simpele’ kale muren gehad. Gewoon geverfd in een kleur, ja kleur. Want dat heb ik in het verleden dus wel gehad.. En toen werd het wit. Nu kreeg ik toch ineens wat kriebels om net iets meer te doen met m’n muur dan alleen maar wandplankje of fotolijstje aan de muur. En zo kwam ik uit bij een behangetje van KEK Amsterdam.

print

Print!

Het behang ‘Engraved Flowers’ sprak me heel erg aan. Er zijn 3 verschillende soorten prints met getekende bloemen waaruit je kan kiezen. En wat ik vooral fijn vond, het is nog steeds wit, maar wel met een spectaculair lekker uitvergroot printje!

Ik was ook best een beetje zenuwachtig hoe het zou staan in ons huis op het muurtje dat ik in gedachten had. Het is uiteraard best een grote stap voor me :) Maar ik had mezelf uitgedaagd, en in samenwerking met KEK Amsterdam ging ik dit gewoon doen!

print
print

Plakken maar!

Heel moeilijk is het niet, je rolt je rolletje behang uit. En door de geprinte stippellijnen knip je ze makkelijk af. We hebben de 4 banen eerst even op de grond gelegd, en zijn daarna gaan bekijken hoe we hem gingen plakken, en welk deel er weg zou gaan moeten vallen.

Een baan is 2.60 lang, en hier is het iets lager, dus er moest wat af. Daarna was het de muur even schoonmaken en de muur insmeren met lijm, en daarna de eerste baan erop plakken. Voor je het weet ben je alweer klaar, want het gaat best allemaal erg makkelijk. En daar is het resultaat, een wand met bloemen.

print

Stylen – what to do

Ik had voorheen dus hier een wandplankje hangen en het Ivar kastje stond voor deze muur. Dat vind ik nu nog wel even zonde, dus ik heb het lekker ‘clean’ en rustig gehouden met de spullen die er staan. Ook al heb ik nog wel wat kriebels om er toch een plankje te hangen, al weet ik alleen nog niet precies wat en hoe. Voorlopig hou ik het lekker rustig, en zit ik waarschijnlijk weer bomvol kriebelende handjes als ik terug ben van mijn vakantie. En wie weet waar ik dan weer mee thuis kom!

print

En het resultaat?

Ik vind het supertof! Hoe spannend ik het ook vond, en stiekem bang was dat ik er misschien wel spijt van kon krijgen viel me reuze mee. Ja het ‘even wennen’ moment was er wel even, maar naarmate de dag en met m’n spulletjes weer op een plek viel alles op z’n plek en werd ik er heel blij van!

Het geeft een extra dieptebeeld, het is gewoon fijn, en toch niet te aanwezig door de rustige kleuren. Hoe tof ik het ook bij andere vind met kleur, ik kan het in mijn eigen huis niet hebben ;) Dit is gewoon mijn stijl en dat is prima, lekker clean en kleurloos, maar toch een beetje spanning.

print

Ik heb dit behang ook niet veel gezien op deze manier in huis, vaak zie ik dit behang bij een ruime open keuken of bij de eettafel. Daarom heb ik nog getwijfeld of ik de muur niet moest gaan laten stuccen zodat het behang bij onze eettafel kon. Blij dat ik gewoon het idee zo heb doorgezet, dat stuk woonkamer had iets extra’s nodig, en dat is zeker gelukt! En gelukkig hebben we de ‘oude foto’s’ nog :)

Ook iets voor jou?

Ik kan en durf je oprecht te zeggen, het geeft echt net even dat beetje meer aan de ruimte in huis, heel fijn en direct veel ‘spannender’ in huis! Net dat ene beetje extra waar je dus echt blij van word.

Styling & Fotografie – Studio Brenstijl.
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KEK Amsterdam.

Leave a comment