Van Peuterbed naar Stoer jongensbed - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
4 mei 2021 — 0 comments

Kleine jongens worden groot, dan is het soms ineens tijd om afstand te nemen van je vertrouwde kleine bedje en over te stappen naar een echt groot bed. Het was even zoeken naar de ware, maar we hebben hem gevonden! Een tof bed van VanStoerHout.

Project kinderkamer no.385

De kinderkamers veranderen nogal met enige regelmaat hier in huis. Dit keer wel echt een goede geldige reden, want we gingen verbouwen. Er is namelijk een dakkapel op gekomen bij de eerste verdieping. De kamer van Lano werd dus groter, kreeg meer licht, en na deze verbouwing was het behoorlijk nodig zijn kamer een update te geven.

Zo ben ik begonnen met de muur, behang eraf, en de muur geverfd in de kleur Urban Taupe van Flexa. En daarna heb ik de vloer aangepakt. Wij hebben een houten vloer boven, en na de verbouwing was de witte vloer in zijn kamer niet meer te doen, dus ook heb ik deze opnieuw wit gelakt.

Leuke accessoires zijn altijd fijn, opbergmogelijkheden ook. Deze toffe houtlook opberger scoorde ik bij Kwantum. Het vaasje heeft wat Dinostekels en komt van Karwei. Te leuk toch?!


Something old, something new

De meeste meubels blijven gewoon, maar zijn geweldige peuter bed, moest toch echt vertrekken. Qua lengte ging het nog prima, maar in de breedte werd het toch wat krapjes, zeker als je weet dat er ook een tiental aan knuffels in zijn bed wonen en mee moeten slapen. Raise your hand als jouw kind hier ook aan doet ;)

Tijd dus voor een nieuw bed, maar je weet hoeveel toffe 1 persoonsbedden er op de markt zijn, GENOEG! De zoektocht heeft een paar maanden geduurd, ik wilde immers ook zijn mening, maar die was vooral, ik wil een oranje bed.  Nou oke, dat beddengoed kan geregeld worden, dus ben ik zelf maar gaan zoeken naar een houten bed. En dan ben ik ook kritisch, want je wilt niet een bed waar ze zo uitrollen (niet dat lano daar last van heeft) maar een opstaand randje hier en daar is toch wel fijn, al is het maar vd knuffels. Het bed mocht niet te grof zijn, maar wel een makkelijke instap, en ook fijn om hem langdurig te gebruiken. Als Lano een grote tiener wordt, dat hij hem nog steeds met liefde gebruikt en hem niet te kinderachtig vind.

Nou ik denk dat het wel gelukt is, want ik vond dit geweldig toffe bed van ‘VanStoerHout’.

Ik koos het Eenpersoonsbed van multiplex ‘Superbed 2.0’. Lage instap, stoer (net als Lano) en kan tegen een stootje. En niet geheel onbelangrijk, hij is heel mooi en super handig en makkelijk om te stylen. Hier kan je niet mee verkeerd gaan.

Hij kwam binnen in een platte doos en hij stond serieus binnen 5 min in elkaar. Hoe dan? Nou een superhandig en stevig systeem is het geheim. Je schuift de 4 delen zo in elkaar, en daar staat je bed! Wel goed te weten, nog wel even zelf een lattenbodem aanschaffen, die kan je heel makkelijk kopen bij bijvoorbeeld de Jysk.

Wil je toch nog liever een kleinere variant, dit bed is ook in een junior variant te bestellen.

Het ronde wanrek komt van Xenos, en de zwarte hond is van Magis.

Zelluf doen

Het bedje kun je behandeld of onbehandeld bestellen. Zo kan je er zelf ook mee aan de gang, even lakken met een matte lak, of als je gekker wilt, kan je hem natuurlijk ook gewoon in een kleurtje verven. Lekker creatief zijn! In Lano zijn geval, zou hij hem nog weleens oranje kunnen verven ? Vind hem zo toch stiekem op zijn mooist, lekker naturel.

Naast dit meubel, bied Richard van VanStoerHout nog veel meer toffe meubels aan. Allemaal van eigen ontwerp, Kasten, speeltafels, of een hoogslaper! Ben je niet op zoek naar kindermeubels, ook dan kan je hier terecht voor andere toffe op maat gemaakte kasten of buitenmeubels. En meer, gewoon even op de website kijken. www.vanstoerhout.nl of volgen via Instagram.

Lano is geweldig blij met zijn nieuwe bed die hij voor zijn verjaardag kreeg. Hij heeft het voor zichzelf netjes afgesloten de laatste nacht als 4 jarige in zijn oude bed, en daarna als 5 jarige de overstap in zijn nieuwe bed. Was het eerste nachtje een klein beetje spannend en vreemd, maar inmiddels is hij helemaal gewend aan zijn toffe bed!

Grote roestkleurige plaid is van H&M home. Vloerkleedje van Ferm Living doet het wederom nog steeds goed in zijn kamer. De gestreepte opbergbox is van OYOY en het gestreepte kussen van HK Living.


Styling en Fotografie – Studio Brenstijl
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met VanStoerHout

Leave a comment