ArtiTeq in huis - Studio BrenstijlStudio Brenstijl
2 juni 2021 — 0 comments

Een ophang systeem dat niet zo opvalt, en altijd kunnen ophangen en veranderen wat je wilt, op verschillende plekken en dat zonder gedoe! Ik mocht in samenwerking met ArtiTeq los gaan. Nou ja, dit keer niet in mijn eigen huis, maar in dat van mijn ouders. Benieuwd?

Verbouwing.

Na al die jaren een steenstrip muur aan de ene kant, en een hobbelige muur aan de andere kant en met een plafond waar een winkel jaloers op zou zijn (inleg plafondplaten) werd het tijd om te verbouwen. Alles werd leeg getrokken, en opnieuw bekleed met isolatie en strakke gestucte muren. Een nieuwe woonkamer, lekker strak, nieuw mooie muren. De ene muur kreeg een leuk kleurtje, de andere gewoon rustig wit. Maar iets aan de muur hangen, daar moest mijn moeder nog niet aan denken, want gaatjes, en je wilt er toch goed over nadenken voordat je daaraan begint.

Geen gaten, wel wat aan de muur.

Nu was ik al eens benaderd door ArtiTeq voor en samenwerking. Voor bij ons thuis kwam ik er nog niet echt uit waar ik dit systeem zou willen gebruiken, maar nu ik deze situatie bij mijn ouders thuis wist, zag ik mogelijkheden. De clickrail zou ideaal zijn!

Je moet er wel even gaatjes voor boren aan de bovenkant van de muur, want je moet toch even die clickrail bevestigen, dus moeders moest even door de zure appel heen bijten. Maar nu kan ze wel alles ophangen en veranderen wat ze wil.

De muur is best lang aan 1 zijde, zo’n 10 meter lang! Maar met Click&Connect systeem installeer je alles makkelijk en snel aan de muur. Direct tegen het plafond. En ook nog overschilderbaar als je zou willen, dus opvallen doet die niet!  

Met de diverse ophang accessoires zoals de micro grip en de minihaak die je bevestigd aan het twister ophangkoord, hang je makkelijk leuke wanddecoratie op aan de muur. Er zijn ook Picture Mouse Solo + Mouse Magnets die je makkelijk kunt ophangen waaraan je foto’s of tekeningen aan vast maakt. Of wat denk je van een bordenhanger voor toffe bordjes, of loopmaker waar je een leuk accessoire aan kunt hangen zoals een wandvaasje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eindresultaat

De hele lang wand is voorzien van een clickrail. Zo kan je lekker schuiven en combineren. Mijn moeder wilde het graag rustig houden, dus er is niet teveel opgehangen. Maar fijn dat je in de toekomst lekker kunt afwisselen.

Bij de eettafel hangt nu de lijst met de fiets. Onmisbaar zo’n fiets, want mijn vader is een echt wielrenner, die moest natuurlijk een prominente plek in huis krijgen! Bij de eettafel komt hij mooi tot zijn recht op de urban taupe kleurige muur. Een rustig geheel, en toch een fijn beeld.

Bij de tv hoek hangt een schilderij met een bos, wat meer in de hoek om het boven de tv wat luchtiger te houden.

En toch wel de blikvanger in huis, dit kunstwerk /wanddoek van MUSO.nl. Dit toffe abstracte stuk heet Dancing Stripes. Dit kunstwerk kreeg een mooie plek boven de bank, waar hij er echt geweldig uitspringt en goed combineert met de rest in huis. Deze witte muur was voorheen de muur met steen strips, ook zat hier voorheen zo’n boerderij raam. Je snapt wel een behoorlijke metamorfose. De landelijke uitstraling is een stuk minder geworden. Leuk detail, in de gang zie je dit raam nog wel ?

Na de verbouwing werd de vitrage niet meer opgehangen, en was er meer echo in huis gekomen. Hiermee heb je niet alleen een geweldig statement aan je muur hangen, maar door het vilt wat erachter zit verstopt, ook nog een dempende werking. En dat merk je wel in de woonkamer.

Op de ze muur is een clickrail van 2 meter gebruikt. Ze zijn heel blij met het resultaat en dit systeem van ArtiTeq.

Styling en Fotografie – Studio Brenstijl
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met ArtiTeq.

Leave a comment